Δρόμοι Δήμου Χίου

1-9 Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Επιλέξτε ένα γράμμα για να δείτε τους σχετικούς δρόμους, ή εδώ για να δείτε όλους τους δρόμους.

ΔρόμοςΤοποθεσίαΠαρατηρήσειςΔράση
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑΔρόμος στην περιοχή Καρδαμάδας παρόδου της οδού Εμποριού λίγο μετά την αρχή της αριστερά. Γυμνασιάρχης και Δ/ντής της Βιβλιοθήκης Κοραή.
ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΚΑΓΙΑΒΑστο λατόμι αρχίζει από τη θέση πηγαδάκι της οδού Σαρικάκη Χρ. και φτάνει μέχρι τη Σταματίας Γλύκα  
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝΚάθετος στην Μεραρχίας Αρχιπελάγους εκτείνεται Βόρεια-Βορειοανατολικά και αρχίζει από το σημείο που ξεκινά ανώνυμος δρόμος που φθάνει μέχρι τη Βοήθεια  
ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑτέρμα απλωταριάς μέχρι Καμ. Πύργο Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Δολοφονήθηκε.
ΚΑΛΑΡΩΝΗπάροδος Κάμπου μετά τα σχολεία Κλούβα δεξιά μέχρι την αρχή της Αργέντη  
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΡΩΝΗπάροδος οδού Νέας Μονής πριν και έναντι έναντι Βοήθειας προς Γιαλούρικα Μητροπολίτης της Χίου.
ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΑΛΒΟΚΟΡΕΣΗ Γ.παράλληλος Ευαγγελιστρίας από Κουντουριώτου προς Ανατολάς Ναύαρχος.
ΛΕΩΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΒΟΚΟΡΕΣΗαπό τέλος Λεωφόρου Ενώσεως στο Κοντάρι μέχρι Θυμιανά στην περιοχή Φραγκοβούνι Δήμαρχος επί 15ετίας.
ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΥπάροδος Μονομάχου αριστερά Δημοτικός άρχοντας.
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΚάθετος στην αρχή της Γεωργίου Βερίτη δεξιά Εδίδασκε την Ελληνική στον ναό του Αγίου Βασιλείου στον Εγκραμό.
ΚΑΛΟΘΕΤΟΥστο τέρμα των οδών Αγ. Γεωργίου και Β' Ζαχαρίου στο Φρούριο  
ΚΑΛΟΠΛΥΤΟΥσυνέχεια της Παχνού μέχρι συμβολή Φωτεινού - Βαρδαλάχου  
ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΥΔΗΚάθετος στην Αγίου Ελευθερίου Δικηγόρος. Συνεργάτης της ομάδας του γιατρού Ζύμαρη, πρωταγωνιστής στην φυγάδευση Ελλήνων και Αγγλων αξιωματικών. Πιάστηκε από την Γκεστάπο. Αν και υπέστη απάνθρωπα μαρτύρια δεν προέβη σε αποκαλύψεις. Τον Αύγουστο του 1944 προσχώρησε στο ΕΑΜ.
ΚΑΛΟΥΤΑαπό παλιά ηλεκτρική μέχρι Νοσοκομείο  
ΤΖΩΝ ΚΑΛΟΥΤΑβ' πάροδος ΕσπερίδωνΠρώηνΤ.Καλουτά(27/71)Δωρητής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΝΑΒΟΥΤΣΗπαράλληλος Γυμνασιάρχου Μαδιά Συνταγματάρχης.Πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.
ΚΑΝΑΛΑβ' παροδος αριστερά της οδού Βενιζέλου  
ΚΑΝΑΡΗαπό προκυμαία περνά από Εθνική Τράπεζα μέχρι αρχή απλωταριάς Ηρωας του 1821.
ΚΑΝΔΗΛΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥΠάροδος της Λέτσαινας αριστερά. Είναι ο δρόμος που δημιουργήθηκε μετά την κάλυψη του ομόνυμου ποταμού Το όνομα αυτό το είχε από την αρχαιότητα ο ποταμός της Αγίας Ειρήνης. Δόθηκε σε Δρόμο που δημιουργήθηκε μετά την εκτέλεση έργου με το οποίο καλύφθηκε ο ποταμός της Αγίας Ειρήνης.
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΝΕΛΑΚΗαδιέξοδος δρόμος κάθετος στην Γ,. Κονδύλη μεταξύ Ι.Δ. Πατέρα και Αγ. Ιωάννη Θεολόγου Λαογράφος, Ιστορικός, Επιγραφοποιός, νομισματολόγος. Εδρασε στα τέλη του περασμένου αιώνα.
ΣΤΥΛ. ΚΑΝΕΛΛΟΥσυνέχεια οδού Καλβοκορέση μέχρι οικόπεδο Κλούβα Δήμαρχος Χίου 1924-1929.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΝΟΝΗΚάθετος στην Σαρικάκη αριστερά μετά την Καγιαβά και πριν την Σάρρου Εκτελέστηκε στον Εμφύλιο.
ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΑΠΑΣΟΥΛΗκάθετος στην Γ. Βερίτη μετά την Λωρή Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Διαπρεπής άνθρωπος των γραμμάτων.
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΡΑΒΑΑπό Κοκκαλά εκτείνεται νότια και φθάνει μέχρι την Μηταράκη  
ΚΑΡΑΒΟΥΡΝΩΝβόρεια και ανατολικά του Αγ. Νικολάου Φραγκομαχαλά από οδό Αγ. Μαρκέλλας μέχρι πλατεία Αγ. Νικολάου  
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΥΛΕΚάθετος στην Αγίου Γεωργίου Φρουρίου αριστερά λίγο πριν την ομώνυμη Εκκλησία μέχρι την Αγγουλέ Από τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΑδιέξοδος δρόμος στην περιοχή Ευρετής που ξεκινά από την Μιχάλα και εκτείνεται Βόρειο-Δυτικά. Διάσημος Μαθηματικός και Φυσικός καταγόμενος από τη Χίο. {1973- 1950).
ΚΑΡΑΚΑΣΣΩΝΗΔεξιά της Μονομάχου Κων/νου μετά το τζαμί στον Φραγκομαχαλά,δεν διέρχεται αυτοκίνητο. Υπασπιστής Στρατιωτικού Διοικητού κατά το 1912.
ΝΙΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΞεκινά από την Βερίτη μέχρι την Αστρακάρη.Παράλληλος Παρθένη στο Βαρβάσι. Ασχολήθηκε με τα κοινά του τόπου και ιδιαίτερα με τα πολιτιστικά, είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος και ήταν πρόεδρος του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου και του Φιλοτεχνικού.
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΗο δρόμος προ του Φάρου στο Βαρβάσι  
ΚΩΝ. ΕΜΜ. ΚΑΡΑΜΑΝΗστην Αγ. Αικατερίνη αρχίζει από οικία Στείρου μέχρι Αντ. Καραμανή Σκοτώθηκε στον Αλβανικό πόλεμο το 1940 στις 15 Απριλίου σε ηλικία 28 ετών.
ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑαπό Νικηφόρου του Χίου προς Βαρδαλάχου παράλληλος της Γλύπτου προς Νότο Μεγάλος φιλάνθρωπος. Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Εργοστασιάρχης.
ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥαπό Χανδακος μέχρι συμβολή Αγ. Ελευθερίου-Καλουτά Κύπριοι, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Αγγλους.
ΚΑΡΠΑΣΙΑΣΤο νότιο τμήμα της Τάφρου από την οδό Γένοβας που τέμνει την Κένεντυ και φθάνει μέχρι την οδό Λάδης με αρχή στη Λάδης. Περιοχή της Κύπρου που βρέθηκε υπό Τουρκική Κατοχή μετά το 1974
ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΡΑαπό Φόρο μέχρι συμβολή Γλύκα Σταμ.-Σαρικάκη Χρήστου Εφοπλιστής - Δωρητής.
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΤΟΥΛΗκάθετος στην Ταξ. Ρίμινι παρόχθιος του παρθένη Ιατρός στην Αλεξάνδρεια. Κατά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913, ήταν επικεφαλής των κινητών Νοσοκομείων. Ανεκάλυψε ότι οι αμοιβάδες είναι η αιτία της δυσεντερίας και βρήκε την θεραπεία αυτών.
ΚΑΡΦΑαπό λεωφόρο ενώσεως προς Καρφά  
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗΑδιέξοδη πάροδος της οδού Ν.Μονής δεξιά μετά την Π.Τρουλωτή ανεβαίνοντας Εκτελέστηκε από τους Γερμανούς για παράνομη οπλοφορία την 12η Δεκεμβρίου 1942.
ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑΣπάροδος Μαυράκη-Πίττα στο Βαρβάσι.  
ΚΑΥΚΑΛΟΥΚάθετος στην Αγίας Κυριακής λίγο πριν το τέρμα της και φθάνει στην συμβολή των Ζαννάρα και Παρίου Ρήτωρας και αδελφός του Ιστορικού Θεοπόμπου.
ΚΕΝΕΝΤΥαπό Δημοκρατίας μέχρι νότια είσοδο Φρουρίου Δολοφονιθής πρόεδρος των Η.Π.Α.
ΚΕΡΥΝΕΙΑΣαδιέξοδος τεθλασμένη πάροδος της Βούρου, εκτείνεται βόρεια και δυτικά και εφάπτεται του Βουρείου αθλ.κέντρου. ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑπάροδος Γ. Καλβοκορέση στην Ευαγγελίστρια. Δικηγόρος , Δήμαρχος Χίου κατά το 1948.
ΚΙΟΣΤΕΠάροδος της Μαυράκη Πίττα στο Βαρβάσι προς Βορρά.  
ΚΛΕΙΝΟΜΑΧΟΥαπό Αγ. Μαρκέλλας πάροδος προς συν/σμό Αγίου Νικολάου Δημοτικός άρχοντας.
ΚΛΗΜΗΠαράλληλος της Μιλτιάδη ξεκινά από την πλατεία Αγ.Ισιδώρου και Μυρώπης Εμπειρότατος των Θείων γραφών και της Ελληνικής Γλώσσας, υπήρξε Μητροπολίτης Ιωαννίνων και εύγλωτος κήρυκας του Ιερού Ευαγγελίου.
ΚΟΚΚΑΛΗαπό την προκυμαία νοτιοανατολικά μέχρι ΝΟΧ  
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΟΚΚΑΛΙΑΔΗΚάθετος στην Βερίτη Αριστερά απέναντι από το σημείο που αρχίζει η Κύπρου Δικηγόρος. Δραστήριο μέλος της Εθνικής Αντίστασης.
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗαπό Αγ. Μαρκέλλας δ' πάροδος προς συν/σμό Αγ. Νικολάου Εμπορος στη Βιέννη, μεταφραστής, μουσικός έγραψε στο Λόγιο Ερμή Βιέννης. Εφυλακίστηκε από τους Αυστριακούς. Φίλος του Καποδίστρια.
ΜΙΧ. ΚΟΚΚΙΝΟΥεπί οδού Νέας Μονής αριστερά πάροδος Τουρλωτής Μηχανικός, κατασκευαστής των οχηρών Μεσολογγίου. Επεσε ηρωϊκά κατά την έξοδο του Μεσολογγίου με την ομάδα του Μπότσαρη.
ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΟΚΚΩΔΗΠαράλληλη κατά το ένα τμήμα της με την Καλουτά περνά μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και φθάνει μέχρι την Αγίας Ματρώνας Γεννήθηκε στη Καλλιμασιά. Πέθανε ως πατριάρχης, εξελέγη Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Ιωαννίνων και Κιζύκου. Φίλος των μουσών. Επροστάτευσε νέους ως υποτρόφους. Κατά το διάστημα 1873-1878 που ήταν Πατριάρχης είχε ανακοινηθεί του βουλγαρικό ζήτημα. Η ικανότης και η δραστηριότης του όμως υπερνίκησαν τις δυσκολίες.
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥΑδιέξοδος δρόμος στην περιοχή Λίμνης εκτείνεται προς ανατολάς είναι παράλληλος των Αδάνων και κάθετος στην Λίμνης Εκπαιδευτικός, αταλάντευτος στη πεποίθηση του για τις οποίες και διώχθηκε και φυλακίστηκε. Διεκρίθη για το ήθος του. Φλογερός πατριώτης πολέμησε κατά τον Α' Πάγκόσμιο Πόλεμο.
Γ. ΚΟΝΔΥΛΗΑπό χότζα μέχρι συμβολή αεροπ. Χαλκιά-Τιμόνη-Ριζαρίου  
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ Ι. ΚΟΝΙΔΗΜικρός ανώνυμος δρόμος στην περιοχή Κονταρίου κάθετος στα αριστερά στον Λεωνή Καλβοκορέση Δημάρχου στο σημείο που τελειώνει η Δημητρίου Ευαγγελινού. Εμπορος στην Αίγυπτο. Υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της Χίου
ΚΟΝΤΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥστ' πάροδος αριστερά Κουντουριώτου  
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗα' πάροδος δεξιά οδού Στ. Τσουρή  
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΝΤΟΛΟΕΝΤΟΣδυτικά του Ομηρείου αρχίζει από Πολυτεχνείου μέχρι Σγούτα Επιστήμονας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Εφορος Αρχαιοτήτων Ελλάδος. Αναδείχθηκε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας.
ΑΛΕΞ. ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΥπάροδος ΑργέντηΠρώην Κοντοσταύλου(27/71 ΑΔΣ)Χιώτη λογίου και αγωνιστή του 1912.
ΚΟΡΑΗαπό Ελ. Βενιζέλου μέχρι Μητρόπολη Δάσκαλος του γένους. Χιοπολίτης.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΡΑΗΚάθετος στην Σκαραμαγκά περνά από το εκκλησσάκι Αγ.Ισιδώρου συναντά την Σοφιανού και καταλήγει στην Μεραρχίας Αρχιπελάγους Ιατροφιλόσοφος πάππους του Αδαμαντίου Κοραή. Εξέδωσε θαυμάσιες πινδαρικές ωδές.
ΚΟΡΕΣΙΟΥα' πάροδος αριστερά της οδού Εγκρεμού Δάσκαλος.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΡΩΝΙΟΥπάροδος Κων/νου Μονομάχου όπου τζαμί Χιώτης συγγραφέας, φίλος και συνεργάτης του Ρήγα Φερραίου, απαγχονισθείς στο Βελιγράδι.
ΝΙΚ. ΚΟΥΒΕΛΑγ' πάροδος αριστερά της οδού Μ. λιβανού Δήμαρχος Χίου κατά την απελευθέρωση του Νησιού το 1912.
ΒΙΚΤΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΔΗπάροδος τέμνουσα την ναυάρχου Καλβοκορέση μέχρι τσιμεντόδρομο (Διοσκούρων) Ιατροφιλόσοφος, λόγιος. Πολλές φορές Βουλευτής Χίου.
ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΝΕΛΗΠρώτη πάροδος της ανηφόρας Γρου στα αριστερά μέχρι την συμβολή των Περ.Χαλκούση και Χαλκούση ΕλένηςΜε την 368/92 είχε δοθεί σε πάροδο της ΔιοματάρηΦιλόλογος, δίδαξε στο 1ο Λύκειο επί αρκετά χρόνια, είχε ειδίκευση στο μάθημα της Ιστορίας εξέδωσε διάφορα βιβλία.
ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥαπό τέλος Ελ. Βενιζέλου μέχρι καμμένο Πύργο ναύαρχος ο οποίος πολέμησε τον Τουρκικό Στόλο στους πολέμους του 1912-13.
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΚΡΕΑΤΣΟΥΛΗκάθετος στην Παρθενίου και Παπαζή Κων/νου καταλήγει στην Αντωνίου Πατρώνα Δίδαξε από το 1818 μέχρι το 1822 στην Πατριαρχική σχολή Φαναρίου. Μαθητής του ήταν ο Μαμούκας. Συνδιδάσκαλος του Νεοφ.Βάμβα στη σχολή της Χίου.
ΚΡΗΝΗΣπαράλληλος Μαυράκη-Πίττα(πρώην 28ης Οκτωβρίου) προς νότο Η Ελληνική ονομασία του Τσεσμέ στη Μικρά Ασία.
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΡΙΝΟΥΑδιέξοδος δρόμος στην περιοχή Καράδειου εκτείνεται ανατολικά και ευρίσκεται μεταξύ των δρόμων Ανθυπολοχαγού Λιγνού και Βούρου Ιωάννου Χημικός και Φαρμακοποιός, Καθηγητής Φαρμακευτικής Να δοθεί σε δρόμο στην περιοχή Καρράδειου
ΚΥΒΕΛΗΣκάθετος αριστερά της οδού Οινοπίωνος.  
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΥΔΩΝΗ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΗΠαράλληλος της Υδρας προς ΝΔ στην περιοχή στρατώνων Μαζί με τους Παπαστεφάνου και το γιατρό Ζύμαρη αποτελούσαν αντιστασιακή ομάδα. Υπάλληλος τηλεγραφείου το 1941-1944 με κίνδυνο της ζωής του συνέδεσε καλώδιο Χίου - Τσεσμέ απ' όπου έπαιρνε πληροφορίες που αφορούσαν τις δραστηριότητες Γερμανών τις οποίες έδινε στους συμμάχους.
ΚΥΠΡΟΥξεκινά από το σχολείο Βαρβασίου φθάνει στην Γ. Βερίτη Το γνωστό μαρτυρικό νησί.
ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΩΔΗαπό Σκαραμαγκά μέχρι οικία Χέλιου Χιώτης συγγραφέας.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣκεντρική οδός συν/σμού Νοσοκομείου.  
ΓΕΩΡΓ. ΚΩΣΤΑΛΟΥα' πάροδος οδού λίμνης από Χότζα Αντιστασιακός, εκτελέσθηκε το 1947.